Στην Πελοπόννησο οι 1οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

agones ergasiakou athlitismou

agones ergasiakou athlitismou

Στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθούν οι 1οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού τον Ιούνιο του 2016, όπως συμφώνησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο κ. Didier Besseyre, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού. Η συνάντησή τους έγινε στην έδρα της Περιφέρειας χθες Τρίτη, 5 Αυγούστου, παρουσία του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Άθλησης και Υγείας κ. Νίκου Κερασοβίτη και του προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου κ. Σπύρου Καραβούλη.

Ο περιφερειάρχης πρότεινε την εξακτίνωση των αγώνων σε όλη την Πελοπόννησο, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι αγωνιζόμενοι και οι συνοδοί τους να αφομοιώσουν το χαρακτήρα της, προσθέτοντας ακόμη πως οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια εξαιρετική οικονομική ευκαιρία για την ευρύτερη περιοχή, τόσο στο επίπεδο του αθλητισμού και του τουρισμού όσο και σε εκείνο της επιχειρηματικής δικτύωσης.

Ο κ. Besseyre εξήρε το πολιτιστικό απόθεμα και το φυσικό κάλλος της Πελοποννήσου -στοιχεία τα οποία χαρακτήρισε καθοριστικά για την οριστική λήψη της απόφασης διεξαγωγής- και ανακοίνωσε ότι, δεδομένου του προβαδίσματος που έχει η Πελοπόννησος, το 1ο ιδρυτικό συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού θα γίνει εδώ, ώστε να υπάρξει και η κατάλληλη προετοιμασία για τη διεξαγωγή των αγώνων. Ο κ. Besseyre ζήτησε τέλος τη συνεργασία της Περιφέρειας για μια επιτυχή διοργάνωση, αλλά και τη συνδρομή του κ. Τατούλη στην υπογραφή του πρωτοκόλλου της ιδρυτικής διακήρυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει περισσότερα από είκοσι αθλήματα και οι συμμετοχές των αθλητών ξεπερνούν τις 7500, ενώ ο αριθμός τους μαζί με τους συνοδούς ξεπερνά τις 10000 άτομα.