Στην Πολωνία βρέθηκε το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Mousiko Sxoleio Spartis

Mousiko Sxoleio Spartis

Μοναδικές στιγμές έζησαν οι τέσσερις μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης μαζί με τους δύο καθηγητές που τους συνόδευαν στην πόλη Στριγκώβ της Πολωνίας, την οποία επισκέφθηκαν από τις 6 έως τις 11 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius. Οι συνεργαζόμενες σχολικές ομάδες που συγκεντρώθηκαν εκεί προήλθαν από τη Ρουμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Το αντικείμενο συνεργασίας των πέντε χωρών ήταν ο χορός. Οι μαθητές δίδαξαν στους συνομηλίκους τους της πολωνικής ομάδας το γνωστό “χασαποσέρβικο” και διδάχθηκαν με τη σειρά τους πολωνικούς παραδοσιακούς χορούς. Επισκέφθηκαν επίσης το μουσείο Σοπέν στη Βαρσοβία και γνώρισαν μια φιλόξενη και ασφαλή για τη μετακίνηση μαθητών χώρα. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας εντυπωσίασε τους έλληνες μαθητές.

Η Ελλάδα είναι το συντονιστικό σχολείο των πέντε χωρών στο πρόγραμμα με τίτλο “Music advantages in the diversity of Europe” (MADE). Η εκπαιδευτική δραστηριότητα συνεχίζεται με επίσκεψη στην Ιταλία το Μάρτιο και την υποδοχή 60 μελών της ομάδας Comenius στη Σπάρτη, τον Απρίλιο του 2015.