Στην Πολωνία ταξίδεψε η “Μυθική Πελοπόννησος”

TT Warsow (1)

TT Warsow (1)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην πολωνική τουριστική έκθεση “TT Warsaw”, από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου στη Βαρσοβία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Πολωνία, αλλά και για μια από τις σημαντικότερες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τις 25.000 και οι εκθέτες τους 664, από 64 χώρες συνολικά (34 εθνικά περίπτερα χωρών).

Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, που εκπροσώπησαν την Περιφέρεια, ήρθαν σε επαφή με τις προξενικές αρχές της Ελλάδας στην Πολωνία με στόχο τη χάραξη στρατηγικής όσον αφορά στα προϊόντα της Πελοποννήσου, αφού μεγάλο ποσοστό εξάγεται στη συγκεκριμένη αγορά. Έτσι διοργανώθηκε εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννήσου σε γνωστό κεντρικό εστιατόριο της Βαρσοβίας, με συμμετέχοντες περισσότερους από πενήντα πολωνούς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.

Ιδιαίτερη νότα προσέφερε η συμμετοχή στην εκδήλωση του διάσημου στην Πολωνία τηλεοπτικού σεφ Teo Vafidis, ο οποίος παρέθεσε μια ζωντανή επίδειξη ενός πελοποννησιακού γεύματος, αφού πρώτα έκανε εκτενή αναφορά στα πελοποννησιακά προϊόντα και τη γαστρονομία.

TT Warsow

Οι εκπρόσωποι της πρεσβείας πρότειναν να προγραμματιστεί επιχειρηματικό ταξίδι για την προώθηση των πελοποννησιακών προϊόντων, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει νέες προοπτικές τόσο για την αγροτική όσο και για την τουριστική οικονομία.

Η Πολωνία, με πληθυσμό 38,5 εκατ. κατοίκους, αποτελεί για την Ελλάδα μια δυναμική αγορά. Εξάλλου οι πολωνοί διατηρούν ιδιαίτερους δεσμούς με την Πελοπόννησο, λόγω και της μόνιμης εγκατάστασης πολλών ομοεθνών τους σε αυτήν. Την Ελλάδα συνολικά επισκέπτονται περίπου 500.000 πολωνοί τουρίστες ετησίως.

Όσον αφορά στην Πελοπόννησο, στο πρώτο οκτάμηνο του 2014, από τους 71.922 ξένους τουρίστες οι οποίοι προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, οι πολωνοί επισκέπτες αποτέλεσαν την τέταρτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού, με 5.778 επισκέπτες μέσα μόνο σε μια χρονιά.