Έγκριση για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών της Football League στο στάδιο της Σπάρτης εξασφάλισε ο δήμος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων έως τις 31/8/2017. Με την αφορμή αυτή ο δήμαρχος και η διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου στο χώρο, προκειμένου να αναφερθούν στις ενέργειες ανακαίνισης που έγιναν ώστε η ΑΕ Σπάρτη να φιλοξενηθεί την τρέχουσα σεζόν σε αυτόν.

Βάσει της ενημέρωσης στην οποία προέβη ο κ. Βαλιώτης, ο δήμος και ο Αθλητικός του Οργανισμός δαπάνησαν για εκσυγχρονισμό συνολικά το ποσό των 253.026 ευρώ, το οποίο επιμερίστηκε ως εξής:

 • Αποδυτήρια: 154.380€
 • Αλλαγή πόρτας στα δημοσιογραφικά θεωρεία: 744€
 • Προμήθεια διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων: 14.942€
 • Συντήρηση και επισκευή ανατολικής κερκίδας: 24.490€
 • Αντικατάσταση φθαρμένων σανίδων στις κερκίδες: 7.500€
 • Μελέτη στατικότητας δυτικών κερκίδων: 15.385€
 • Σύνδεση αποδυτηρίων με την κεντρική αποχέτευση: 14.000€
 • Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού αποδυτηρίων: 1.271€
 • Εξοπλισμός αποδυτηρίων (γραφεία, ερμάρια, πάγκοι, ψυγεία): 6.102,90€
 • Εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου και ίντερνετ: 1.100€
 • Εργασία και προμήθειες στο χώρο των νέων αποδυτηρίων (διάδρομοι, βάσεις κλπ): 6.064€

dimotiko-stadio-spartis-8

Ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι ο Αθλητικός Οργανισμός επέλεξε να αφιερώσει στο δημοτικό στάδιο ποσά που είχε προγραμματίσει να διαθέσει σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις (κυρίως περιφερειακές), ζητώντας την κατανόηση των πολιτών που ανέμεναν έργα σε άλλα γήπεδα. Έσπευσε πάντως να συμπληρώσει ότι με τον καινούργιο προϋπολογισμό θα καταβληθεί προσπάθεια να καλυφθούν και αυτές οι ανάγκες. Επιπλέον τόνισε ότι από τις βελτιώσεις στο δημοτικό στάδιο της Σπάρτης θα επωφεληθούν όλοι οι σύλλογοι και το κοινό που το χρησιμοποιεί.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΑΟ του δήμου κ. Μιχάλης Καλομοίρης. Αναγνώρισε μεν ότι ρόλος του Οργανισμού είναι η αρωγή του ερασιτεχνικού αθλητισμού, υποστήριξε ωστόσο ότι η διάθεση πόρων προς εξυπηρέτηση μιας επαγγελματικής ομάδας έγινε με το σκεπτικό ότι η άνοδός της θα βοηθήσει γενικότερα τον τοπικό αθλητισμό.

Η χωρητικότητα του σταδίου έχει πλέον διαμορφωθεί σε 1.218 θέσεις για τους γηπεδούχους και 150 για τους φιλοξενούμενους. Για του χρόνου υπάρχουν σκέψεις προέκτασης με νέα κερκίδα, τηρουμένων βέβαια των προϋποθέσεων που τίθενται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Σε ερώτημα εάν θα μπορούν να διεξάγονται βραδινοί ποδοσφαιρικοί αγώνες  η απάντηση ήταν ότι τεχνικά, λόγω της γειτνίασης με τον αρχαιολογικό χώρο, κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο, ωστόσο για τις ομάδες σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης εναλλακτικής έδρας.

dimotiko-stadio-spartis-10

Ως προς την ΑΕ Σπάρτη, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι η συνεργασία της με το δήμο είναι άψογη, της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο προσεχές παιχνίδι κυπέλλου με τα Χανιά και γρήγορη άνοδο στη Super League, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος θα γεμίζει το γήπεδο σε κάθε αγώνα και διαβεβαίωσε ότι ο δήμος θα βρίσκεται πάντοτε στη διάθεσή της.

«Ο Δήμος Σπάρτης έχει ανάγκη από ένα νέο μεγάλο αθλητικό κέντρο»
Τόσο ο κ. Βαλιώτης όσο και ο κ. Καλομοίρης υπογράμμισαν ότι ο δήμος Σπάρτης βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση για αγορά νέου χώρου, ει δυνατόν εντός του αστικού ιστού, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα μεγάλη αθλητική εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει όχι μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά και κλειστό μπάσκετ και άλλες αθλητικές υποδομές. Για το έργο αυτό μάλιστα θα εγγραφεί σχετική πίστωση στο νέο προϋπολογισμό.

Υφιστάμενες αθλητικές υποδομές

Αναφερόμενος στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ο δήμαρχος επανέλαβε τους στόχους περί συντήρησης των υποδομών, ολοκλήρωσης του γηπέδου Κοκκινόραχης – Κλαδά, διαμόρφωσης των αθλητικών χώρων του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, επισκευής και συντήρησης του γηπέδου 5Χ5 στο Παρόρι, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και τη δέσμευση της Περιφέρειας ύψους 500.000 ευρώ για το Ενωσιακό.

dimotiko-stadio-spartis-2 dimotiko-stadio-spartis-3 dimotiko-stadio-spartis-4dimotiko-stadio-spartis-5 dimotiko-stadio-spartis-6 dimotiko-stadio-spartis-7 dimotiko-stadio-spartis-9