Στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις

exetaseis
φωτό αρχείου

exetaseis

Τελευταία μέρα του σχολικού έτους σήμερα (21/5) για τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, με τους μαθητές να μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες, απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – Ομάδα Β’) ξεκινούν την Τετάρτη 28 Μαΐου με το μάθημα γενικής παιδείας της νεοελληνικής γλώσσας, ενώ με το ίδιο μάθημα θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ – Ομάδα Α’).

Η ώρα έναρξης της εξέτασης ορίστηκε στις 8.30′ το πρωί, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί. Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με αρχές οικονομικής θεωρίας.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Ετσι, η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη γ’ τάξη των ημερήσιων και τη δ’ τάξη των εσπερινών ΓΕΛ θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές με βάση το πρόγραμμα που θα αποφασίσει το κάθε σχολείο. Σημειώνεται ότι οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδες Α’ και Β’) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα αρχίσουν στις 20 Ιουνίου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν φέτος οι εξετάσεις και της α’ Λυκείου, καθώς για πρώτη φορά ο βαθμός της τάξης θα συνυπολογιστεί, σε μικρό ποσοστό, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εξετάσεις θα είναι μεν ενδοσχολικές, αλλά το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη τράπεζα θεμάτων.

Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να λάβουν από το σχολείο τους τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας που θα χρησιμοποιήσουν για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου, το οποίο θα μπορούν να συμπληρώσουν μέσω διαδικτύου από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου.