Στην “TourNatur” η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού

TourNatur 2015

TourNatur 2015

Ανάμεσα σε 5.000 προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού και πάνω από 250 εκθέτες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην έκθεση περιπατητικού τουρισμού “TourNatur 2015”, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου.

Στόχο της συμμετοχής αποτέλεσε η ανάδειξη του προορισμού της Πελοποννήσου και των εναλλαγών του τοπίου της σε τουριστικούς πράκτορες, αλλά και σε εξειδικευμένο κοινό που κατά κύριο λόγο αναζητά την επαφή με τη φύση μέσα από εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες. Προσδοκία της Περιφέρειας, μέσα από την παρουσία της στην έκθεση είναι η προσέλκυση τουριστών και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο, εποχές που ενδείκνυνται για ορειβασία, πεζοπορία και αναρρίχηση.

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων όλων των ελληνικών συμμετοχών, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και το συντονισμό ενιαίου σχεδίου δράσης για την οργανωμένη προώθηση των μονοπατιών και του εναλλακτικού τουρισμού γενικότερα, τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.