Στη Βουλή το κλείσιμο του Ταχυδρομείου Ξηροκαμπίου

elta

elta

Ερώτηση σχετικά με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του καταστήματος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Ταχυδρομείου του Ξηροκαμπίου απηύθυναν προς τους υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνίας) και Κώστας Ζαχαριάς (Αρκαδίας).

Οι ερωτώντες βουλευτές επικαλούνται καταγγελία των κατοίκων του Ξηροκαμπίου Λακωνίας (πρώην δήμου Φάριδος, νυν δήμου Σπάρτης), ότι επίκειται το κλείσιμο του του εν λόγω καταστήματος, απ’ όπου εξυπηρετούνται περίπου 6000 κάτοικοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα και αγωνιούν για την τύχη του.

Καταγγέλλεται επίσης πως το κατάστημα έχει ήδη υποβαθμιστεί, αφήνοντας μόνο έναν υπάλληλο να εξυπηρετεί δεκατρία χωριά και κυρίως ανθρώπους ηλικιωμένους, συνταξιούχους του ΟΓΑ.

“Με δεδομένο ότι ήδη έχει καταργηθεί και το Λύκειο Ξηροκαμπίου, είναι φανερό ότι το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του καταστήματος θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και την επιπρόσθετη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, που θα αναγκάζονται να μετακινούνται ως και 40 χιλιόμετρα για να φτάσουν στη Σπάρτη, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους”, αναφέρουν οι δύο βουλευτές.

Ρωτούν λοιπόν τους υπουργούς σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε το κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Ταχυδρομείου του Ξηροκαμπίου, όχι μόνο να μην κλείσει, αλλά να ενισχυθεί και με το απαραίτητο προσωπικό για την ταχεία και άρτια εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.