Στη Γαλλία σπαρτιατική αντιπροσωπεία για αδελφοποίηση με τον δήμο Le Plessis-Trévise

Το δήμο Le Plessis-Trévise στη Γαλλία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του δήμου Σπάρτης την περασμένη εβδομάδα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μεταξύ τους αδελφοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι γαλλική αντιπροσωπεία είχε επισκεφθεί τη Σπάρτη τον περασμένο Μάιο για την υπογραφή του σχετικού συμφώνου, το οποίο σηματοδοτεί τη σύναψη ισχυρών και ειλικρινών δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης. Επιπλέον, συνιστά την έναρξη μιας αμοιβαία επωφελούς διαδημοτικής συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εμπειριών και πρακτικών.

Στην ομιλία του επί γαλλικού εδάφους ο Βαγγέλης Βαλιώτης αναφέρθηκε στον θεσμό των αδελφοποιήσεων, τονίζοντας πως “μέσω αυτών αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των τοπικών κοινωνιών στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης, με κοινές πρωτοβουλίες σε πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο”. Παράλληλα, ο γάλλος ομόλογός του Didier Dousset μίλησε με θαυμασμό και συγκίνηση για τη Σπάρτη, εξαίροντας την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην τελετή παρευρέθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία κ. Μπαλτά, η οποία μίλησε με ένθερμα λόγια για τη Σπάρτη και το Μυστρά, καθώς και εκπρόσωποι όλων των αδελφοποιημένων με το Le Plessis-Trévise δήμων, παρέχοντας την ευκαιρία στην ελληνική αντιπροσωπεία για ανταλλαγή απόψεων και σύσφιγξη σχέσεων. Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Πλειώτας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστίνα Μακρυσοπούλου και Γιάννης Καρμοίρης.

Στο δε πλαίσιο της αδελφοποίησης, σ’ ένα πάρκο της γαλλικής πόλης δόθηκε το όνομα της δικής μας.

Ο δήμος Σπάρτης ευχαρίστησε θερμά τον “αδελφό” δήμο για την ανεπιτήδευτη φιλοξενία του, δεσμευόμενος ότι θα συμπορεύονται πάντα σε πνεύμα σύμπνοιας, αγαστής και υποδειγματικής συνεργασίας και αλληλοστήριξης.