Στη διεθνή έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών “Freskon” η Περιφέρεια Πελοποννήσου

symmetoxi

symmetoxi

Στην πρώτη διεθνή έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών, η οποία διοργανώθηκε στην Ελλάδα με την επωνυμία “Freskon”, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τη ΔΕΘ – Helexpo ΑΕ στη Θεσσαλονίκη από 23 έως 25 Απριλίου. Ο κλάδος των φρούτων και λαχανικών είναι από τους πιο δυναμικούς της πελοποννησιακής οικονομίας, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Η έκθεση αποτέλεσε σημείο αναφοράς του κλάδου στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, λειτουργώντας ως ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών και στις διεθνείς αγορές, στους μεγάλους λιανέμπορους και στα υπερεθνικά δίκτυα διανομής. Εκθέτες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωρίσουν ό,τι νεότερο αφορά στα φρέσκα φρούτα, λαχανικά, logistics, µηχανήµατα και υλικά συσκευασίας.

Στο 180 τμ περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν περισσότερες από δεκατρείς πελοποννησιακές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί των σχετικών κλάδων. Ο επαγγελματικός χαρακτήρας της έκθεσης, με τη συμμετοχή εμπορικών επισκεπτών από είκοσι μία χώρες του εξωτερικού, έδωσε τη δυνατότητα στους πελοποννήσιους επιχειρηματίες να ενημερώσουν για την ποιότητα και τις ιδιαίτερες ποικιλίες των προϊόντων τους, καθώς και να προβούν σε στοχευμένες επαγγελματικές συμφωνίες. Οι επισκέπτες της έκθεσης (χονδρέμποροι, έμποροι λιανικής, αλυσίδες super market, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ιδρύματα) οι οποίοι παρευρέθησαν στο περίπτερο της Πελοποννήσου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν ποικιλίες πορτοκαλιών Λακωνίας και Αργολίδας, σύκα Καλαμάτας, σταφύλια Κορινθίας, μύρτιλο και άλλα super foods, φράουλες Ηλείας και κηπευτικά της Τριφυλίας.