Επιτυχής ήταν η παρουσία του δήμου Σπάρτης, για τρίτη συνεχή χρονιά, στη διεθνή τουριστική έκθεση Word Τravel Μarket (WTM), η οποία πραγματοποιήθηκε από 6 έως 8 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Η WTM αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη της κατάστασης του τουριστικού κλάδου και ειδικότερα του τουριστικού ρεύματος της αγγλικής αγοράς και μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης και πηγή πληροφόρησης, τόσο από πλευράς τουριστικών τάσεων όσο και επαφών.

Στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετείχαν πάνω από 18.000 επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων 9.000 αντιπροσώπων εταιρειών και οργανισμών. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 50.000. Στο πλαίσιο της WTM πραγματοποιήθηκαν και περίπου ογδόντα σεμινάρια και ημερίδες που κάλυψαν όλους τους βασικούς τουριστικούς τομείς, μεταξύ των οποίων οι αεροπορικές μεταφορές, τα ξενοδοχεία, ο αθλητισμός, ο κοινωνικός τουρισμός, το blogging, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ταξιδιωτική τεχνολογία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τον ΕΟΤ, το πρώτο 9μηνο του 2017 οι βρετανοί επισκέπτες άγγιξαν τα 2,79 εκατομμύρια, με αύξηση 5,4% σε σχέση με πέρυσι. Το 2017 οι αφίξεις βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια, ενώ για το 2018 οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο δήμος Σπάρτης συμμετείχε στην έκθεση στο stand της Περιφέρειας Πελοποννήσου με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό και είχε σειρά συναντήσεων με εκθέτες, εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών επιχειρήσεων, δημοσιογράφους και bloggers, ενημερώνοντάς τους για τις δυνατότητες συνεργασίας και επίσκεψης στην περιοχή μας. Τον δήμο εκπροσώπησαν οι υπάλληλοι κ.κ. Χρήστος Μητράκος και Πολύδωρος Αλεξάκης.

“Η παρουσία του δήμου μας στις διεθνείς εκθέσεις και η εξωστρέφεια που επιτυγχάνεται μέσω αυτής είναι στοιχεία που βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της περιοχής μας. Με τη συμμετοχή στην WTM ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για το τρέχον έτος και άμεσα θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την τουριστική προβολή του 2018” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.