Για μια φορά ακόμα ο νομός μας χτυπήθηκε από έντονα καιρικά φαινόμενα. Η έντονη βροχόπτωση, που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε μέχρις τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, άφησε πίσω της μεγάλη καταστροφή σε αρκετές λακωνικές περιοχές.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει πως “ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε άμεσα σε συνεργασία με τους δήμους, την πολιτική προστασία, την πυροσβεστική και την αστυνομία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να περιοριστούν οι επιπτώσεις του φαινομένου. Συγχρόνως οι υπουργοί Χ. Σπίρτζης και Ν. Τόσκας έλαβαν λεπτομερή γνώστη της καταστροφής με ειδική πτήση ελικοπτέρου πάνω από τις πληγείσες περιοχές του δήμου Ευρώτα. Επίσης, ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης επισκέφτηκε τον δήμο Ευρώτα προκειμένου να ενημερωθεί περαιτέρω για το μέγεθος της καταστροφής, ενώ παράλληλα προωθήθηκε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτο”.

Εξάλλου τη Δευτέρα 12/9 θα επισκεφτεί το νομό μας κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φ. Κουρεμπέ, ενώ σε ανακοινώσεις θα προβεί και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τ. Αλεξιάδης.

“Ο απολογισμός της επόμενης μέρας δυστυχώς βρίσκει το νομό μας να μετρά την απώλεια της ζωής ενός συνανθρώπου μας και μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια, σε κτηνοτροφικές μονάδες και καταστήματα. Άμεσα οι περιοχές του νομού μας κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και δρομολογούνται ενέργειες ώστε να επισπευσθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων”, σημειώνει τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ.