Στη Λούσινα ο ΕΟΣ Σπάρτης

EOS SPARTIS

EOS SPARTIS

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχει και φέτος στην καθιερωμένη εκδήλωση της 23ης Αυγούστου, στο δάσος της Λουσίνας, που διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία ο Σύλλογος Φίλων Βουνού Ταϋγέτου «Η Λουσίνα». Η έναρξη της πεζοπορίας θα γίνει από τις πηγές του Αγίου Μάμμα, στην είσοδο του Καστορείου.

Οι πεζοπόροι θα κινηθούν στη διαδρομή Άγιος Μάμμας – Αλώνι Τίκλας – Αλώνι Κοντολιά – ΑγιοΛιάς – Λάττα – Παναγίτσα Μπρουσάγκα, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για μετά τη θεία λειτουργία εκδηλώσεις (μνημόσυνο παλαιών καστανιωτών – αρτοκλασία – χαιρετισμοί). Η ανάβαση είναι μέτριας δυσκολίας (Α-Β, Β), με διάρκεια περίπου δυόμιση ώρες.

Στη συνέχεια οι πεζοπόροι θα παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή του δάσους της Λουσίνας [με μικρή πορεία μέχρι την πηγή της Λουσίνας (+20 λεπτά)] μέχρι το μεσημέρι, συμμετέχοντας στον παραδοσιακό εορτασμό της ημέρας.

Η επιστροφή θα γίνει πάλι πεζοπορώντας, και από την ίδια διαδρομή (+3 ώρες), με πρόβλεψη άφιξης στη Σπάρτη περίπου στις 5 το απόγευμα.

Οι συνολικές ώρες πορείας υπολογίζονται περίπου έξι.

Αναχώρηση από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης στις 7.00′ το πρωί του Σαββάτου 23/8, με ΙΧ αυτοκίνητα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στον υπεύθυνο της εξόρμησης κ. Κώστα Λαγανά, στο τηλέφωνο 6974098419.