Στη Μακεδονία ο Αραχωβίτης για το συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης

Στην Κοζάνη βρίσκεται από την Τρίτη ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρώτο περιφερειακό συνέδριο -από τα δεκατρία που θα πραγματοποιηθούν συνολικά- με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο κ. Αραχωβίτης επισκέφθηκε τον συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς, ενώ χθες το βράδυ παρέστη στην κεντρική εκδήλωση/ομιλία του πρωθυπουργού στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης.

Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν προχθές με τις τοποθετήσεις υπουργών και τοπικών φορέων, αλλά και με μια σημαντική ανακοίνωση που αποτελούσε αίτημα της Περιφέρειας: πρόκειται για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δίνει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρώτο από τα δεκατρία περιφερειακά συνέδρια που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα διεξάγεται στο πλαίσιο του αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και για το οποίο είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο διατυπωμένος κυβερνητικός στόχος είναι μέσω της διαδικασίας αυτής να διερευνηθούν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες και η αναπτυξιακή προοπτική ανά Περιφέρεια.