Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας η “Μυθική Πελοπόννησος”

Vakantiebeurs 2015

Vakantiebeurs 2015 (1)

Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού της βόρειας Ευρώπης “Vakantiebeurs 2015”, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, φιλοξενώντας στο περίπτερό της επαγγελματίες απ’ όλη την Πελοπόννησο.

Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 18 Ιανουαρίου και η οποία αποτελεί τον κύριο φορέα πληροφόρησης των oλλανδών για τις διακοπές τους, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.200 εκθέτες και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 118.000.

Η πρώτη ημέρα λειτουργίας ήταν αφιερωμένη σε επισκέψεις επαγγελματιών του τουρισμού. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, με προγραμματισμένα ραντεβού, ήρθαν σε επαφή με τους βασικούς tour operators της ολλανδικής αγοράς που συνεργάζονται με την Πελοπόννησο.

Η επικεφαλής θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, σε συναντήσεις με βασικούς διακινητές τουριστών στην Πελοπόννησο, συζήτησαν το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων για την αύξηση των εισερχόμενων τουριστών από την Ολλανδία. Έγιναν επίσης συναντήσεις και με επαγγελματίες τουρισμού οι οποίοι δεν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με την Πελοπόννησο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσαν τα μικρά boutique hotels, καθώς και ο golf τουρισμός.

Στο περίπτερο της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε επίσης εκδήλωση γευσιγνωσίας με πελοποννησιακά κρασιά κατά τις ημέρες του κοινού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δέχεται τουρισμό από την Ολλανδία στη Μεσσηνία μέσω του αεροδρομίου της Καλαμάτας και συγκεκριμένα των πτήσεων της Transavia δύο φορές την εβδομάδα, καθώς και στην περιοχή της Αργολίδας και συγκεκριμένα στο Τολό.

Vakantiebeurs 2015