Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση στη μεσσηνιακή Μάνη, την Κυριακή 24 Απριλίου, στην κυκλική διαδρομή Σωτηριάνικα – Αλτομιρά (Μπίλιοβο) – ΙΜ Αγίου Γεωργίου – Σωτηριάνικα.

Ένα από τα πιο αξιόλογα και καλοδιατηρημένα παραδοσιακά καλντερίμια της Μεσσηνίας, ο Μπίλιοβος, που συνδέει τους οικισμούς Αλτομιρά και Σωτηριάνικα της δυτικής Μάνης, έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού. Το παλαιό λιθόστρωτο μονοπάτι με τις 83 στροφές κατασκευάστηκε το 1904 με προσωπική εργασία των κατοίκων της περιοχής.
Τα Αλτομιρά, σε υψόμετρο 813μ, είναι διατηρητέος οικισμός με πετρόκτιστα σπίτια, εξαίρετα δείγματα της μανιάτικης αρχιτεκτονικής.
Στην περιφέρεια των Αλτομιρών ανήκει και το μεταβυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, με μαγευτική θέα στο μεσσηνιακό κόλπο.

Η διαδρομή, διάρκειας περίπου 4,5 ωρών, χαρακτηρίζεται εύκολη προς μέτρια. Απαραίτητα για τη συμμετοχή είναι η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (πεζοπορικά άρβυλα ή άλλα κατάλληλα παπούτσια, αντιανεμικό, καπέλο κλπ), καθώς και επαρκής ποσότητα νερού.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30′ το πρωί της Κυριακής, όπως πάντα από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 22/4 στους συντονιστές της εξόρμησης Λία Λιάκου (6972575979) και Βασίλη Γεωργιάδη (27310 22574).