Στη Μονεμβάσια από 8 έως 13 Αυγούστου το 1o Laconia Summer Basketour

Η Μονεμβάσια φοράει τα… αθλητικά της και υποδέχεται το 1ο Laconia Summer Basketour, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο των Μολάων από τις 8 έως τις 13 Αυγούστου. Περισσότεροι από 300 επαγγελματίες και μη αθλητές θα αγωνιστούν με σύνθημα «Βάζουμε καλάθι στον παιδικό καρκίνο», καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ του συλλόγου «Φλόγα».

«Η δημοτική αρχή πιστεύει βαθύτατα και υποστηρίζει με θέρμη τον αθλητισμό, επιζητώντας την ολοένα και μεγαλύτερη ενασχόληση των πολίτων της. Προς επίτευξη του σκοπού αυτού επιδιώκει τη συχνή φιλοξενία και διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων», αναφέρει ο δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας κ. Παναγιώτα Αλειφέρη τονίζει πως «η συνεργασία που προέκυψε με πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου ΑΠΟΕΛ και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχει ως σκοπό τη δημιουργία μιας καλοκαιρινής αθλητικής διοργάνωσης υψηλών προδιαγραφών».

Το αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης θα περιλαμβάνει πρωτάθλημα πέντε εναντίον πέντε (5on5), αθλητικών σωματείων αλλά και ανεξάρτητων ομάδων, που θα σχηματιστούν από τους εκδρομείς και τουρίστες του καλοκαιριού. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και πρωτάθλημα τριών εναντίον τριών (3on3) για παιδιά από 12 έως 18 ετών. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πλούσια δώρα, ενώ όλοι όσοι θα παρευρεθούν στο γήπεδο τις ημέρες των αγώνων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και επιδείξεις άλλων αθλημάτων που καλλιεργούνται στο δήμο Μονεμβασίας αλλά και μουσικοχορευτικών προγραμμάτων από τοπικούς συλλόγους.

«Το Laconia Summer Basketour είναι μια διοργάνωση που έρχεται για να καθιερωθεί. Πρόκειται για μια διοργάνωση που ξεπερνά τον αμιγώς μπασκετικό της χαρακτήρα και επεκτείνεται σε όλη την κοινωνία, καθώς περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις από τοπικούς συλλόγους, φιλανθρωπική προσφορά αλλά και πολλή διασκέδαση. Στόχος μας είναι ολόκληρος ο δήμος αλλά και οι εκδρομείς του καλοκαιριού να παίξουν μπάσκετ και να λάβουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή», υποστηρίζει ο διοργανωτής κ. Αλέξανδρος Τσάκωνας.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν από κοντά με επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές, αλλά και να τους δουν να αγωνίζονται στον αγώνα επίδειξης που θα διεξαχθεί στο κλειστό των Μολάων.

Τέλος, μία ημέρα πριν τη λήξη της διοργάνωσης, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το επίσημο party του Laconia Summer Basketour, με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα να τραγουδούν συνοδευόμενοι από ένα εξαιρετικό bartending show από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του είδους Παναγιώτη Γκοβάτσο. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα βραβευτούν οι αθλητές που διακρίθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης.

Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι Attica Welth, Biogreco, Petra Summer Club, Pricess Kyniska Suites, Hotel Lazareto, Enetiko Café Coctail Bar, Ημίχρονο Σπορ, Οπτικά Κότσαλης, Τζάντε. Στους χορηγούς επικοινωνίας συγκαταλέγεται και το laconialive.gr.

Το Laconia Summer Basketour συνδιοργανώνεται από το δήμο Μονεμβασιάς και τον αθλητικό σύλλογο ΑΠΟΕΛ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.