Στη Σπάρτη η ερχόμενη ετήσια συνάντηση του “Διαζώματος”

Συνάντηση με τον ιδρυτή και πρόεδρο του σωματείου “Διάζωμα” Σταύρο Μπένο είχε ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης. Στο επίκεντρό της τέθηκε το θέμα της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου της πόλης.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Γιώργος Γιαξόγλου, αρχιτέκτονας και ιδρυτικό μέλος του σωματείου, ο Στάθης Μπεκιάρης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ανασυγκρότησης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης “Γιτιάδας”, συνεργάτες του σωματείου και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αργυρόπουλος.

Κύριος άξονας της συζήτησης ήταν οι δρομολογούμενες ενέργειες για την αξιοποίηση της συμβολικής δωρεάς 100.000 δολαρίων του ιδρύματος J.M. Kaplan Fund των ΗΠΑ, για την εκτέλεση της πρώτης φάσης των εργασιών ανάδειξης του ιστορικού μνημείου. Αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για τη δεύτερη χορηγία που λαμβάνει ένα αρχαίο θέατρο στην Ελλάδα από το αμερικανικό ίδρυμα.

Ο κ. Μπένος αναφέρθηκε και στην ετήσια συνάντηση των εταιρικών μελών του “Διαζώματος”, που θα διοργανωθεί φέτος στη Σπάρτη από τις 5 έως τις 7 Απριλίου.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα η χρηματοδότηση του αμερικανικού ιδρύματος να αξιοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού στο μέγιστο. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του σωματείου και ιδιαίτερα τον κ. Μπένο για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία τους να καταπιαστούν με την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου, καθώς και για την αρωγή και καθοδήγησή τους όλα αυτά τα χρόνια σε ένα έργο που αφορά στην τοπική κοινωνία, αλλά είναι και προς το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.