Στη Σπάρτη θα βρεθεί ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης

Την Τετάρτη 2 Μαΐου και ώρα 7.30′ μμ η Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης θα φιλοξενήσει στο πνευματικό κέντρο του δήμου (ισόγειο δημόσιας βιβλιοθήκης) τον γνωστό συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη και το νέο του βιβλίο «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών». Άλλωστε τα έργα του «Ο γιος του δασκάλου», «Την Κυριακή έχουμε γάμο», «Το πεθαμένο λικέρ», «Ο θείος Τάκης», «Του φιδιού το γάλα», όπως και το «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών» έχουν διαβαστεί και ιδιαίτερα αγαπηθεί τα τελευταία χρόνια από τα μέλη της Λέσχης.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, γεννημένος στα μέσα του 20ού αιώνα στην Αλεξανδρούπολη, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το παιδικό θέατρο και με την επιθεωρησιογραφία. Από το 1981 μέχρι σήμερα εκδίδει σχεδόν ετησίως και ένα μυθιστόρημα. Συνήθως αγγίζει τα θέματα της Ελλάδας από το ’60 και μετά, ενώ συνδυάζει τη μοναχικότητά του με τις προσδοκίες για περισσότερες αξίες και ιδανικά, χωρίς στερεότυπα και σοβαροφάνειες.

Κατά τη μεθαυριανή του παρουσία στην πόλη μας, ο λογοτέχνης θα μιλήσει για το βιβλίο, θα συζητήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα.