Στη Σπάρτη σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης: Συναντήθηκε με Τζανετέα – Βαλιώτη

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt συναντήθηκαν σήμερα στο δημαρχείο Σπάρτης η αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα και ο δήμαρχος Ευάγγελος Βαλιώτης. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της επαφής του πρέσβη με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Αφού καλωσόρισαν τον κ. Pyatt, η κ. Τζανετέα και ο κ. Βαλιώτης αναφέρθηκαν στο πολιτιστικό απόθεμα της Λακωνίας, στα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα της και στον ανεκμετάλλευτο τουριστικό πλούτο της. Επιπλέον τόνισαν τους άρρηκτους δεσμούς της Λακωνίας με τη λακωνική ομογένεια της Αμερικής και τη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ τους, που αποτυπώνεται διαχρονικά με σημαντικές επενδύσεις λακώνων επιχειρηματιών της Αμερικής στη μητέρα πατρίδα.

Από την πλευρά του ο κ. Pyatt αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου, στην επιστροφή στις παλιές αξίες, στην ανάγκη συνεργασίας των λαών και των κυβερνήσεων, ενώ δήλωσε λάτρης της αρχαίας ελληνικής σκέψης και της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία. Επιπροσθέτως ανέφερε ότι η Λακωνία είναι ένα κομμάτι της χώρας που συνέβαλε σημαντικά στην ελληνική ιστορία και στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Όπως είπε, πολλοί αμερικανοί έχουν προγόνους που κατάγονται από τη Λακωνία και έχουν στενές σχέσεις με την περιοχή μέχρι σήμερα.

Η αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος ενημέρωσαν τον πρέσβη ότι το σημαντικότερο έργο -και βασική προτεραιότητα για την πόλη της Σπάρτης- είναι η ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου. Ο κ. Pyatt δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να βοηθήσει στη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου.

Στο τέλος της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ευχών.