Στη Σπάρτη στελέχη της ΑΧΕΠΑ

AXEPA Sparti 3

Aξιωματούχους και φίλους της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ υποδέχθηκε χθες (8/4) η Σπάρτη, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τους στενούς δεσμούς του τόπου με τα μελη της ομογένειας.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κ.κ. Αντώνης Κουζούνης, ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, και μέλη του Υπάτου Συμβουλίου της ΑΧΕΡΑ, Τζοάν Σάλτας, ύπατη πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης, Νίκος Παπαδόπουλος, κυβερνήτης της 15ης Περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ, Βασίλης Μωσσαΐδης, εκτελεστικός διευθυντής της ΑΧΕΡΑ, Έλενα Σκαρδή, εκτελεστική διευθύντρια των Θυγατέρων της Πηνελόπης, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα μέλη της ΑΧΕΡΑ και των ΘτΠ.

Η υποδοχή των προσκεκλημένων έγινε στο δημαρχιακό μέγαρο Σπάρτης από το δήμαρχο κ. Σταύρο Αργειτάκο, ο οποίος στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: “Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη Σπάρτη της ιστορίας και του πολιτισμού, αλλά και στη Σπάρτη της ομογένειας, γιατί -όπως είναι γνωστό- σπαρτιάτες ήταν μεταξύ των πρώτων που μετανάστευσαν, καθώς και μεταξύ των πρώτων που καταξιώθηκαν στην ξενιτειά.

Όπως όλος ο ελληνισμός στα ξένα, έτσι και οι δικοί μας άνθρωποι παρέμειναν δεμένοι συναισθηματικά με την πατρίδα. Και εμείς μαζί τους!

Η Ελλάδα σήμερα και μαζί της όλοι οι έλληνες καλούνται να αντιμετωπίσουν μια πρόκληση, τη μεγαλύτερη στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Την οικονομική εξαθλίωση, που κλυδωνίζει και το σύστημα αξιών.

Οι έλληνες της ομογένειας καλούνται για άλλη μία φορά να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό της πατρίδας.

Τα μηνύματα που μας στέλνει η ομογένεια είναι ενθαρρυντικά, ώστε η χώρα μας να ξαναβρεί τον προσανατολισμό, το κύρος και την αυτοπεποίθησή της. Αυτός είναι ο κοινός μας σκοπός και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Η Σπάρτη παραμένει πάντα με αισθήματα αγάπης για την ομογένεια και με διαχρονικά στενότατους δεσμούς.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουν δημιουργηθεί στη Σπάρτη δύο τμήματα που συνδέουν τον τόπο μας με την ΑΧΕΠΑ: Οι Θυγατέρες της Πηνελόπης και οι «Σπαρτιάτες», το τμήμα ανδρών.

Με την ευκαιρία της σημερινής σας επίσκεψης, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την πλούσια προσφορά τροφίμων εκ μέρους της ΑΧΕΠΑ προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας, για τους συμπολίτες μας που δυστυχώς εν μέσω της οικονομικής κρίσης τα έχουν ανάγκη. Είμαστε ευγνώμονες για την ανθρωπιστική σας πρωτοβουλία.

Ως δήμαρχος της ιστορικής Σπάρτης σάς προσκαλώ να καταβάλουμε από κοινού προσπάθειες για να διευρύνουμε τη συνεργασία μας και να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την παρουσία της ΑΧΕΠΑ στην περιοχή μας.

Σας διαβεβαιώ πως η Σπάρτη θα είναι πάντα συνεργάσιμη, φιλόξενη και με αδελφικά αισθήματα προς την ΑΧΕΠΑ και τα μέλη της”.

Ακολούθησαν προσφωνήσεις εκ μέρους της προέδρου του τμήματος των ΘτΠ Σπάρτης κ. Γεωργίας Ζαχαράκη, του αντιπροέδρου του τμήματος Σπάρτης κ. Νίκωνα Τζινιέρη, του κυβερνήτη της 15ης Περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ κ. Νίκου Παπαδόπουλου, του ύπατου προέδρου κ. Αντώνη Κουζούνη και της ύπατης προέδρου κ. Τζοάν Σάλτας.