Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα διεξαχθεί στη Σπάρτη ο 2ος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε», με σύνθημα «Τιμούμε τον πολιούχο μας – Βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας». Όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και όποιος άλλος επιθυμεί, μπορούν να συνεισφέρουν με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διαρκείας (για παράδειγμα ένα κουτί γάλα, ένα πακέτο ζάχαρη, συσκευασμένα τρόφιμα), τα οποία θα διανεμηθούν στα ιδρύματα της τοπικής εκκλησίας και σε άπορες οικογένειες του τόπου μας.

Πληροφορίες διαδρομής
Η εκκίνηση θα δοθεί από τον ιερό ναό του Οσίου Νίκωνος. Η απόσταση του αγώνα είναι 1800 μέτρα και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: εκκλησία του Οσίου Νίκωνος – Αγίου Νίκωνος – οδός Των 118 – Αρχιδάμου – Όθωνος Αμαλίας – Αγίου Νίκωνος – τερματισμός στο ναό του Οσίου Νίκωνος.

Ασφάλεια αγώνα
Επί της διαδρομής θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Κατηγορίες
> γεννημένοι από το 2005 και μετά (δημοτικό)
> γεννημένοι από το 2002 έως και το 2004 (γυμνάσιο)
> γεννημένοι από το 1999 έως και το 2001 (λύκειο)
> γεννημένοι από το 1998 έως και πριν (άνω των 18)

Ιατρική κάλυψη
Στη διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες. Επίσης για κάθε αθλητή ή αθλήτρια κάτω των 18 ετών υπεύθυνος για άδεια συμμετοχής στον αγώνα είναι ο γονέας.

Έπαθλα
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα. Μετάλλια θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες κάθε κατηγορίας.

Δηλώσεις συμμετοχής
Καρτελάκια θα δίνονται από τη Δευτέρα 14/11 στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης (ώρες 10.00′ – 14.00′), στον ιερό ναό του Οσίου Νίκωνος (8.00′ – 12.00′ και 17.00′ – 18.00′) και στο χώρο της εκκίνησης μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (10.00′) .

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.