Στις 21 Ιουνίου o 2ος Ημιμαραθώνιος Πάρνωνα “Τα Καρυάτεια”

karyateia logo

karyateia logo

Ο Αθλητικός Σύλλογος Καρυών Λακωνίας “Ο Καρυάτης”, με τη συμμετοχή του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Σπάρτης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών, της Πυρασφάλειας Καρυών, της Τράπεζας Αίματος Καρυών, του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καρυών, και με την ευγενική συμμετοχή του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου “Απόλλων Δυτ. Αττικής” ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα, διοργανώνει το Σάββατο 21 Ιουνίου τον 2ο Ημιμαραθώνιο Πάρνωνα “Τα Καρυάτεια”.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία των Καρυών. Η εκκίνηση βρίσκεται σε υψόμετρο 916 μέτρων και ακολουθείται μια πανέμορφη και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της διαδρομή στις παρυφές του Πάρνωνα, με καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου. Οι υψομετρικές διαφορές είναι στα 120 μέτρα.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18.00′. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα το αργότερο πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, για την παραλαβή των αριθμών και των chip χρονομέτρησης. Η ώρα λήξης παραλαβής αριθμών είναι στις 17.30′.

Ο αγώνας θα γίνει επί της επαρχιακής οδού Καρυών – Τριπόλεως με ανηφόρες ελαφριάς κλίσης κατά τόπους. Λίγο πριν την έξοδο επί της εθνικής οδού Τριπόλεως – Σπάρτης, οι δρομείς θα κάνουν αναστροφή και ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδρομή θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ στο 10ο ακριβώς χλμ, όπου γίνεται η αναστροφή, θα υπάρχει σημείο ελέγχου. Όποιος δρομέας δεν επισημανθεί στο 10ο χλμ της αναστροφής, αυτομάτως αποκλείεται από τον αγώνα.

Ηλιακιακές κατηγορίες – Βραβεύσεις για τον ημιμαραθώνιο: 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες). Οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.

Πληροφορίες διαδρομής: Η διαδρομή του ημιμαραθώνιου γίνεται σε σχετικά εύκολο και ομαλό δρόμο, δίχως ιδιαίτερες ανηφόρες και δυσκολίες, ενώ η ποιότητα της ασφάλτου είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους δρομείς και δεν τους καταπονεί. Σε κάποια σημεία υπάρχουν κάποιες ανηφόρες ήπιας ή μέτριας κλίσης, που στην επιστροφή αντιθέτως γίνονται κατηφόρες. Συνεπώς η εν λόγω διαδρομή δίχως ιδιαίτερες δυσκολίες βοηθά και πιο άπειρους δρομείς να συμμετάσχουν.

Δικαίωμα συμετοχής: Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών δεν θα επιτραπεί.

Κόστος συμμετοχής δεν υπάρχει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη του αγώνα, το χάρτη της διαδρομής και τις αιτήσεις συμμετοχής, στην ιστοσελίδα www.karyes.gr.