Στις 27 Ιουνίου τελικά το ψηφιακό σήμα στη Λακωνία

psifiako sima

psifiako sima

Σύμφωνα με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που ανακοινώθηκε χθες, ορίστηκε η νέα ημερομηνία μετάβασης στο πρώτο περιοχικό switch-off στην Πελοπόννησο, που αρχικά είχε προγραμματιστεί στις 30 Μαΐου. Όπως είχαμε αναφέρει σε δημοσίευμά μας στις 13/5, ως αιτιολογία για τη νέα αναβολή της ψηφιακής μετάβασης φέρεται να είναι η αδυναμία της ΝΕΡΙΤ να προχωρήσει σε switch-off στην Πελοπόννησο, αλλά και οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Η νέα ημερομηνία είναι η Παρασκευή 27 Ιουνίου, οπότε στις 2 τα ξημερώματα ξεκινούν τα επίγεια ψηφιακά σε όλη την Πελοπόννησο.

Τι εξοπλισμό θα χρειαστείτε

Όσοι κάτοικοι ανήκουν σε περιοχή που επηρεάζεται χρειάζεται να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και να τον συντονίσουν στις νέες συχνότητες στις 27 Ιουνίου. Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκουν σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, τότε ενδέχεται να χρειάζεται και η εγκατάσταση ενισχυτή στην εγκατάστασή τους.

Επανασυντονισμός

Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής Αρόη, Ξυλόκαστρο, Πεταλίδι, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες στις 27 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Χάρτη Συχνοτήτων καθορίζονται τα παρακάτω δίκτυα και κέντρα εκπομπής:

Δίκτυο Εκπομπής

Κέντρο Εκπομπής

18

Αρόη, Καλάβρυτα

19

Ξυλόκαστρο, Κάτσικας, Οσ. Ποτάπιος, Λιδορίκι

22

Φραγκαπήδημα, Σμέρνα

23

Δολιανά, Ασέα, Λεβίδι

24

Δίδυμο, Ναύπλιο, Δάρδιτσα

25

Πεταλίδι, Αετός

26

Ρειχέα, Αναβρυτή, Κύθηρα