Τις σημαντικές καθυστερήσεις στην ανανέωση αδειών οδήγησης αλλά και στην εξέταση υποψηφίων οδηγών, εξαιτίας οφειλών του κράτους προς τα μέλη των υγειονομικών επιτροπών και τους εργαζομένους των Διευθύνσεων Μεταφορών, θίγει με ερώτησή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

“Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Λακωνία έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος αιτήσεων που εκκρεμούν για ανανέωση αδειών οδήγησης αλλά και εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το λιγοστό προσωπικό της Διεύθυνσης Μεταφορών” σημειώνει ο κ. Δαβάκης, που ρωτά τους υπουργούς:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την επαναλειτουργία των δευτεροβάθμιων υγειονομικών επιτροπών για την ανανέωση των αδειών οδήγησης.
2. Πότε θα καταβληθούν οι αμοιβές στα μέλη των υγειονομικών επιτροπών, τα οποία σε ένδειξη διαμαρτυρίας εξαιτίας των οφειλών του κράτους απέχουν από τα καθήκοντά τους από τον περασμένο Μάρτιο.
3. Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανανέωσης αδειών οδήγησης που εκκρεμούν στη Διεύθυνση Μεταφορών ΠΕ Λακωνίας, λόγω της μη συνεδρίασης της δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής από τον περασμένο Μάρτιο.
4. Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων υποψηφίων οδηγών που εκκρεμούν στην ίδια Διεύθυνση.
5. Ποιος σχεδιασμός υπάρχει προκειμένου να ξεπερασθούν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην Δ/νση Μεταφορών ΠΕ Λακωνίας, τόσο στην εξέταση υποψηφίων οδηγών όσο και στην ανανέωση των αδειών οδήγησης από την υγειονομική επιτροπή.