Στον Δήμο Ευρώτα ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της ελονοσίας

Giannopoulos Athanasios

Giannopoulos Athanasios

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος θα επισκεφθεί το δήμο Ευρώτα την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της ελονοσίας. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί πολυτομεακή σύσκεψη στο δημαρχείο Σκάλας με θέμα «Δράσεις για την ελονοσία στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας», με τη συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ, του υπουργείου Υγείας, της περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου. Σκοπός της σύσκεψης είναι η λήψη αποφάσεων σχετικά με την υλοποίηση δράσεων πρόληψης για την αντιμετώπιση της ελονοσίας στη Λακωνία, δεδομένης της υψηλής επικινδυνότητας της περιοχής.

Η καταγραφή κρουσμάτων ελονοσίας στο δήμο Ευρώτα από το 2009 έως το 2012 επέβαλε τη λήψη δραστικών μέτρων και τον καθορισμό μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής πρόληψης. Πραγματοποιώντας μια σειρά επίμονων δράσεων με τη συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ και της περιφέρειας, ο δήμος κατόρθωσε να εξαλείψει τα κρούσματα τα έτη 2013 – 2014, ενώ συνεχίζει την εφαρμογή προληπτικών μέτρων ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε κρούσμα στο μέλλον.

Σύμφωνα και με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Γρυπιώτη, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωση του δήμου και ως εκ τούτου θα υπάρχει πάγια μέριμνα για την πρόληψη οποιασδήποτε μολυσματικής ασθένειας.