Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Σταύρος Αραχωβίτης

patriarxis - DSO

patriarxis - DSO

Eθιμοτυπική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε η νέα ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) το διήμερο 20-21 Μαΐου, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη και τα μέλη κ.κ. Σταύρο Αραχωβίτη, βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Μπούρα και Γεράσιμο Γιακουμάτο, βουλευτές της ΝΔ, καθώς και τον σύμβουλο της ΔΣΟ δρα Κώστα Μυγδάλη.

Η αντιπροσωπεία παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων στις 21 Μαΐου, στην οποία χοροστάτησε η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Εν συνεχεία, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ενημέρωσε για τις μελλοντικές δραστηριότητες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, όπως τη συνάντησή της με τη διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της θρησκείας και τη θρησκευτική ανεκτικότητα, καθώς και για την 22η γενική συνέλευση της ΔΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, από 25 έως 29 Ιουνίου, με θέμα «Ιστορικές κοινότητες ορθοδόξων στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, από την πλευρά του, ανέφερε πως προσεύχεται για το καλό της Ελλάδας και την επιτυχία των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης. Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στη διεθνή δραστηριότητα που αναπτύσσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στον θρησκευτικό, οικολογικό και κοινωνικό τομέα, και πληροφόρησε την αντιπροσωπεία σχετικά με τη μέλλουσα Αγία και Μεγάλη Οικουμενική Σύνοδο, που πρόκειται να συνέλθει στην Κωνσταντινούπολη το 2016.