Στον Πάρνωνα πεζοπορεί την Κυριακή ο ΕΟΣ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση στον Πάρνωνα την Κυριακή 12 Ιουνίου, στη διαδρομή Καστάνιτσα – Σίταινα – Πλάτανος. Η πορεία διάρκειας 4,5 περίπου ωρών χαρακτηρίζεται μέτρια/εύκολη (βαθμός δυσκολίας Α-Β, Β). Απαραίτητη για τη συμμετοχή η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (κατάλληλα πεζοπορικά άρβυλα ή παπούτσια, αδιάβροχο, καπέλο κλπ).

Αναχώρηση στις 7.30′ το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης για Καστάνιτσα, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας. Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής θα υπάρξει προαιρετικό γεύμα στον Πλάτανο και στη συνέχεια στάση στην Καστάνιτσα για ξενάγηση στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού (διάρκεια 30-40 λεπτά). Η επιστροφή στη Σπάρτη προγραμματίζεται περίπου στις 18.30′.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν το αργότερο έως το βράδυ της Παρασκευής 10/6 στον συντονιστή της ανάβασης, κ. Νίκο Τσαρκαλή (τηλέφωνο 6945103432).