Στον ποταμό Σμήνο ο ΕΟΣ Σπάρτης

potamos Sminos

potamos Sminos

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση «περιπέτειας» στον ποταμό Σμήνο, την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου.

Η ομάδα θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή Άγιος Νικόλαος – κάστρο Μπαρδούνιας – Μύλοι – γεφύρι Στάρας – γέφυρα Αρχοντικού. Πρόκειται για μια νέα διαδρομή, της οποίας ο καθαρισμός και η σήμανση ολοκληρώθηκε πρόσφατα με δαπάνες του δήμου Ανατολικής Μάνης. Η διαδρομή κινείται, στο μεγαλύτερο μέρος της, παράλληλα με το παρθένο φυσικό περιβάλλον του ποταμού Σμήνου, ενώ συνδέει πλήθος παραδοσιακών πολιτιστικών στοιχείων από όλες τις περιόδους της ιστορίας της περιοχής (κάστρο Βαρδούνιας, πλήθος νερόμυλων και μυλαύλακων, ίχνη ρωμαϊκού υδραγωγείου Γυθείου, γεφύρι της Στάρας κ.ά.)

Οι ώρες πορείας, που χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας (Β, Β+), είναι περίπου 6 – 6,5. Απαραίτητη για τη συμμετοχή είναι η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε κατάλληλα πεζοπορικά άρβυλα ή παπούτσια, αδιάβροχο κλπ).

Αναχώρηση στις 7.00΄ το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο έως το βράδυ της Παρασκευής 7/11 στους αρχηγούς της ανάβασης κ.κ. Σωτήρη Γραφάκο (τηλ. 6972030935) και Λεωνίδα Περδικάρη (6973078834).