Στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου ο ΕΟΣ

Taygetos

Taygetos

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Οκτωβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου, με διανυκτέρευση στο ορειβατικό καταφύγιο του συλλόγου το βράδυ του Σαββάτου.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου από τη Σπάρτη με ΙΧ, για Ανώγεια – Παλαιοπαναγιά – Πηγή Μαγγανιάρη. Ανάβαση από το μονοπάτι στο καταφύγιο, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας.

Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα γίνει η έναρξη της ανάβασης από το καταφύγιο για την κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.404μ) από την κλασσική διαδρομή (μονοπάτι) και εν συνεχεία επιστροφή στο καταφύγιο μέσω της ίδιας διαδρομής. Ακολουθεί η επιστροφή από το μονοπάτι στην Πηγή Μαγγανιάρη.

Οι ώρες της κυριακάτικης πορείας, που χαρακτηρίζεται μέτρια – δύσκολη (Β, Β-Γ), είναι περίπου επτά και γι’ αυτό απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση, ορειβατικά -ή ανάλογης ποιότητας- άρβυλα και κατάλληλος για την εποχή εξοπλισμός (μπουφάν, αδιάβροχο-αντιανεμικό, σκούφος, γάντια κλπ).

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Για πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και συνεννοήσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αυστηρά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής να απευθύνονται στο συντονιστή της εξόρμησης κ. Κώστα Λαγανά, στο τηλέφωνο 6974098419.