“Στο ίδιο μνημονιακό έργο (για τα επόμενα χρόνια)… θεατές!”

pena

pena

του εκπαιδευτικού Ιωάννη Χρηστάκη

________________________________________________________________________________

Τέλειωσαν και οι εκλογές μέσα σε μια γενική νέκρα. Συμμετείχαν οι μισοί έλληνες, οι άλλοι μισοί έχουν σιχαθεί τις κραυγαλέες, οβιδιακές μεταλλάξεις των δήθεν αριστερών. Έχουν καταλάβει πως ο homo pasokus καλά κρατεί, ουσιαστικά κυβερνά πλέον με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Νεκρανασταίνεται και το αμαρτωλό κομμάτι του, αυτό της Φώφης και του νεαρού δημαρίτη, επίσης!

Οι έλληνες θέλουν μνημόνιο. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα!

Το 90% των κοινοβουλευτικών εδρών κατελήφθη από σκληρούς, αδίστακτους μνημονιακούς. Άρα δεν υπάρχει δικαιολογία για τα δεινά που θα τον βρουν. Ούτε κλάψες ούτε γκρίνιες από εδώ και πέρα. Θέλουν αιματηρή φορολόγηση, διάλυση ασφαλιστικού, νεκρό δημόσιο τομέα, πένητα αγρότη και κτηνοτρόφο. Θέλουν να ζουν με δανεικά, να υποκρίνονται ότι αποπληρώνουν χρέος, να ξεκοκκαλίζουν ΕΣΠΑ, η διαφθορά να οργιάζει, το μαύρο χρήμα να κυριαρχεί, και χιλιάδες άλλα που μας κατάντησαν παρίες όλης της υφηλίου.

Οι έλληνες που συνήργησαν σε αυτήν την επιδοκιμασία και μελλοντική κατίσχυση των μνημονίων αρχίζουν να συνηθίζουν τον αρχηγό τους -που έπαψε να χρησιμοποιεί πια τις λέξεις αριστερά και αξιοπρέπεια στους ξύλινους δεκάρικούς του- ως life style επιδειξιομανή με τα παιδιά στο ιδιωτικό σχολείο και τη γυναίκα στο σκάφος του εφοπλιστή “φίλου”.

Πώς μας ξεγέλασες, ρε Αλέξη…

Θυμάμαι από τα χρόνια της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, το σύστημα σε “έφτιαχνε”.

Όσοι έλληνες πήγαν να ψηφίσουν ανέδειξαν τη Χρυσή Αυγή ως τρίτη δύναμη, ακόμα και μετά την ομολογία “ενοχής” του Μιχαλολιάκου για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Φύσσα! Γιατί η δήλωση περί πολιτικής ευθύνης αυτό στην ουσία είναι!

Όσοι πήγαν να ψηφίσουν δεν θέλουν την Κωνσταντοπούλου, το Λαφαζάνη, το Λαπαβίτσα, τη Βαλαβάνη, το Στρατούλη στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν τους νοιάζει που ο ήρωας της κατοχής Μανώλης Γλέζος, αλλά και ο ασυμβίβαστος Βαρουφάκης τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της “Λαϊκής Ενότητας”. Δεν την έκριναν ικανή να καταλάβει θέση στα αμαρτωλά μνημονιακά έδρανα, δεν της έδωσαν καν τη δυνατότητα να εκπροσωπίσει τους πιο φτωχούς, τους πιο αδύνατους. Δεν πήρε ούτε το 3% των ψήφων! Ντροπή!

Τώρα πλέον είναι αργά για δάκρυα.

Η κόλαση ήρθε. Ο μνημονιακός Αρμαγεδδών θα νεκρώσει τα πάντα στη χώρα!

Ο Τσίπρας θα διαφημίζει πίτσες όπως ο Γκορμπατσώφ σε 3-4 χρόνια, εντελώς απαξιωμένος και νεκρός πολιτικά, και οι Μητσοτάκηδες (που γνώριζαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ότι δεν ήρθε η κατάλληλη στιγμή να χιμήξουν για την εξουσία -άλλωστε γι’ αυτό και πήγαν με φρεναρισμένο το μαχαλόμαγκα Βαγγέλη) θα ετοιμάζουν τον όμορφο γόνο Μπακογιάννη από Ευρυτανία να σαρώσει με 50% τα πάντα στην πολιτική -μνημονιακή πάντα- σκηνή!

Υστερόγραφο

Νιώθω -μετά το εκλογικό αποτέλεσμα- ότι δεν έχω να πω κάτι άλλο. Βαθύτατα απογοητευμένος, σταματώ αυτή τη “συγγραφική” περιπέτεια που έπαψε πια να έχει νόημα. Με απωθεί το γεγονός ότι η μνημονιακή νύχτα για την πλειοψηφία, αυτών που ψήφισαν, έγινε δεύτερη φύση και τα ευρωπαϊκά οικονομικά δεσμά τα συνήθισαν. Επέλεξαν, όσοι ψήφισαν όπως ψήφισαν, να ζήσουν χωρίς αυτοκριτική, χωρίς διάθεση να γίνουν παραγωγικοί, χωρίς μέλλον.

Ευχαριστώ τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που φιλοξένησαν τις επιστολές-άρθρα μου.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους και συναδέλφους που με διάβαζαν τα τελευταία χρόνια.