Στο Γύθειο το 1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο

sxoleio

sxoleio

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και το Δήμο Ανατολικής Μάνης, συνδιοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο, με τίτλο: «Ζητήματα θεωρίας και πράξης στην εκπαίδευση: Σύγχρονες τάσεις και κατευθύνσεις». Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Γυθείου, στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2016, με τη συμμετοχή είκοσι έξι πανεπιστημιακών δασκάλων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο και τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Πελοποννήσου.

Το συνέδριο στοχεύει στην ανάπτυξη δημόσιου διαλόγου γύρω από τις σύγχρονες προσεγγίσεις και κατευθύνσεις της εκπαίδευσης σε ζητήματα θεωρίας και πράξης, εστιάζοντας σε ποικίλες πτυχές της εκπαίδευσης, της εκπαιδευτικής πολιτικής και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι εισηγητές/-τριες θα κληθούν να αναδείξουν αυτές τις πτυχές από την οπτική του γνωστικού τους αντικειμένου.

Κατά την εναρκτήρια/πανηγυρική συνεδρία θα τιμηθεί και ο μανιάτης πανεπιστημιακός δάσκαλος Θεόδωρος Γ. Εξαρχάκος, ομότιμος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, διατελέσας πρόεδρος του τμήματος επί δωδεκαετία, πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου επί τετραετία, πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Επιστήμης και Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, που περιλαμβάνει προφορικές ανακοινώσεις πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών και βιωματικό εργαστήριο (workshop), απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, προπτυχιακούς/-ές και μεταπτυχιακούς/-ές φοιτητές/-τριες παιδαγωγικών τμημάτων, γονείς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο/-η για θέματα εκπαίδευσης.

Οι θεματικές ενότητες είναι:

Εκπαιδευτική πολιτική

Οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης

Διδακτική μεθοδολογία

Αναλυτικά προγράμματα και σχολικά εγχειρίδια

Ειδική αγωγή

Αξιολόγηση στην εκπαίδευση

Η (παιδική) λογοτεχνία στο σχολείο

Εκπαίδευση και ΜΜΕ

Εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες

Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης

Καινοτομία στην εκπαίδευση

Θεατρική έκφραση/Μουσική/Κινηματογράφος.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο με μία ή περισσότερες προφορικές ερευνητικές ανακοινώσεις, οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 10 Ιανουαρίου 2016 (αποκλειστική ημερομηνία) στην ηλεκτρονική διεύθυνση selakon@yahoo.gr, προκειμένου να αποσταλούν προς κρίση στους/στις πανεπιστημιακούς της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου και εν συνεχεία να συμπεριληφθούν και στα πρακτικά, που θα εκδοθούν σε έντυπη μορφή.

Περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο http://dipe.lak.sch.gr ή/και στα τηλέφωνα 27313 63403, 27313 63402, 27313 63401 (υπεύθυνη κ. Θεοφανεία Λάζαρη).