Στο δάσος της Λουσίνας εξορμά ο Ορειβατικός Σπάρτης

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετέχει και φέτος στην καθιερωμένη εκδήλωση της 23ης Αυγούστου στο δάσος της Λουσίνας, που διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία ο ομώνυμος Σύλλογος Φίλων Βουνού Ταϋγέτου.

Τόπος έναρξης της πεζοπορίας είναι οι πηγές του Αγίου Μάμμα, στην είσοδο του Καστορείου. Οι πεζοπόροι θα κινηθούν στη διαδρομή Άγιος Μάμμας – Αλώνι Τίκλας – Αλώνι Κοντολιά – ΑγιοΛιάς – Λάττα – Παναγίτσα Μπρουσάγκα, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για μετά τη θεία λειτουργία εκδηλώσεις (μνημόσυνο παλαιών καστανιωτών – αρτοκλασία – χαιρετισμοί). Η ανάβαση είναι μέτριας δυσκολίας (Α-Β, Β) και διάρκειας περίπου δυόμιση ωρών. Στη συνέχεια οι πεζοπόροι θα παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή του δάσους (με μικρή πορεία μέχρι την πηγή της Λουσίνας) μέχρι το μεσημέρι, συμμετέχοντας στον παραδοσιακό εορτασμό της ημέρας.

Η επιστροφή θα γίνει πάλι πεζοπορικώς, και από την ίδια διαδρομή, με πρόβλεψη άφιξης στη Σπάρτη περίπου στις 5 το απόγευμα. Οι ώρες πορείας υπολογίζονται συνολικά περίπου 6.

Η αναχώρηση θα γίνει από το κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης στις 7.00′ το πρωί της Τρίτης, με ΙΧ αυτοκίνητα. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 6 ευρώ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι σήμερα το μεσημέρι στον υπεύθυνο της εξόρμησης κ. Κώστα Λαγανά (6974098419).