Στο Δήμο Ευρώτα οι βιοκαλλιεργητές του νομού

viologikes kalliergeies

viologikes kalliergeies

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον κλάδο και μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε ομόφωνα να ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τους δημάρχους της Λακωνίας. Η αρχή θα γίνει σήμερα Πέμπτη με το δήμο Ευρώτα, που, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Καραμπάσης, είναι και ο μόνος που έχει ανταποκριθεί έως σήμερα στο κάλεσμα των βιοκαλλιεργητών.

Αποφασίστηκε ακόμη να σταλεί εξώδικο προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να υπάρξει άμεση και έντοκη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των ετών 2012, 2013 και 2014. Επίσης θα γίνουν ενέργειες για την παράλληλη ενημέρωση του αρμοδίου γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αρμοδίου επιτρόπου.

Εξάλλου, όπως διαβεβαιώνει η Ένωση, θα γίνουν ενέργειες ώστε οι βιοκαλλιεργητές και λοιποί αγρότες “να ανακαλέσουν τις εξουσιοδοτήσεις που εκβιαστικά υπέγραψαν κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης και κατάθεσης της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) προς την ΓΑΙΑ ΑΕ”. “Θυμίζουμε”, αναφέρει ο κ. Καραμπάσης, “ότι οι συνάδελφοί μας σε Ισπανία και Ιταλία πλήρωσαν 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα, τη στιγμή που εμείς πληρώσαμε από 35 έως 240 ευρώ. Τα χρήματα αυτά πρέπει άμεσα να επιστραφούν”.

Τέλος, θα καταβληθούν προσπάθειες να ανατραπεί η αδικία εις βάρος των παλιών βιοκαλλιεργητών όσον αφορά τη στρεμματική ενίσχυση που τους οφείλεται. “Τα τερτίπια και οι αδικίες του αρμόδιου υπουργείου πρέπει να τελειώσουν. Δεν υπάρχουν αγρότες δύο ταχυτήτων ή αλλιώς προνομιούχοι και μη”, καταλήγει η Ένωση.