Στο δημαρχείο Ευρώτα βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του προγράμματος Start up – Erasmus

Ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης υποδέχθηκε χθες τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Start – up: Δεξιότητες για μελλοντικούς Οικο – Γεωργούς”.

Ο δήμαρχος τούς καλωσόρισε και τόνισε ότι η σύνδεση της παιδείας με την παραγωγική δραστηριότητα είναι πρωταρχικός στόχος. Σε αυτό το πλαίσιο έχει αποφασιστεί η συνεργασία με πανεπιστήμια και πολλούς φορείς, ώστε με την αξιοποίηση προγραμμάτων να δοθούν στα σχολεία τα απαραίτητα εργαλεία κοινωνικής και παραγωγικής δραστηριότητας.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και το Erasmus+, που υλοποιείται την παρούσα περίοδο με βασικό πυρήνα τα σχολεία του Γερακίου και του Murfatlar της Ρουμανίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΚΕΑΝ και το ερευνητικό κέντρο ΙΖΕS. Μαθητές και εκπαιδευτικοί όλο αυτό το διάστημα θα αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις για την αειφόρο ανάπτυξη τις σύγχρονες μορφές και δομές της γεωργίας, αλλά κυρίως η ψηφιακή πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί θα αποτελέσει μια ανοικτή τράπεζα ιδεών για τους μελλοντικούς γεωργούς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και πήραν τον λόγο ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γιώργος Παπαδάκος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ κ. Σταύρος Μηλιώνης, ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Δημήτριος Λέκκας, ο δ/ντης του Γυμνασίου Γερακίου κ. Αντώνης Χριστοφοράκος, καθηγητές και μαθητές από τα γυμνάσια του Γερακίου και του Murfatlar της Ρουμανίας.

Εν συνεχεία έγινε ξενάγηση στον κήπο του Ιπποκράτη και τη βιοκλιματική πλατεία Πηγών.

Σήμερα, εκτός των μαθημάτων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο βυζαντινό κάστρο του Γερακίου.