Υπεγράφη, από την ειδική γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, η απόφαση χρηματοδότησης του έργου «Αξιοποίηση Τουριστικού Περιπτέρου ΤΚ Μονεμβασίας». Οι πόροι (2.120.000 €) θα διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με φορέα υλοποίησης το δήμο.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του υφιστάμενου Τουριστικού Περιπτέρου με επέκταση στη βορειοδυτική του πλευρά, με μικρό ισόγειο τμήμα και μεγαλύτερης έκτασης υπόγειο, που περιλαμβάνει χώρους υποδοχής και τους βοηθητικούς απαραίτητους χώρους σε υπόγειο και μικρό τμήμα στον όροφο για τη λειτουργία του.

Πρόκειται για έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικών μελετών του ΕΟΤ κατασκεύασε τα γνωστά ξενοδοχεία «Ξενία», το περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα που εξυπηρετεί το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κ.ά.

“Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο-τοπόσημο της Μονεμβασίας θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής” σημειώνει σχετικά ο δήμαρχος κ. Τριχείλης.

(φωτό: monemvasianews.gr)