“Στο καρφί και στο πέταλο”

grothia

του Βαγγέλη Μητράκου
___________________________________________________________________

Ζητείται η αλήθεια για το χρέος
Δια πυρός και σιδήρου και χάρη στην “τρέλα” της Ζωής Κωνσταντοπούλου η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους κατάφερε, λίγο πριν βάλει ταφόπλακα η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλει ένα προκαταρκτικό πόρισμα λογιστικού ελέγχου για το χρέος, βάζοντας βάσεις για την αποκήρυξή του, που είναι η μόνη βιώσιμη εναλλακτική λύση για τη χώρα.

Κι ενώ ο λαός (που υποφέρει για ένα χρέος που δεν δημιούργησε) δικαιούται να μάθει τα “τι” , τα “πώς” , τα “γιατί” και το “ποιοι” όσον αφορά το χρέος, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας σφυρίζουν αδιάφορα, γιατί έτσι θέλουν κι έτσι επιβάλλουν τα αφεντικά αλλά και οι ένοχοι της δημιουργίας του χρέους αυτού.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, και η αδιαφορία της αντιπολίτευσης (κυρίως της αριστεράς), να βάλει επί τάπητος και πάλι το ζήτημα του χρέους και τη συνέχιση του έργου της επιτροπής.
Ερωτήματα που, δυστυχώς, μόνο υποθετικά μπορούν να τα απαντήσουν οι πολίτες.

Είναι κι αυτό ένα δείγμα της χρόνιας πολιτικής φαυλότητας που επικρατεί στη χώρα!

Χρειαζόμαστε μια νέα “Φιλική Εταιρεία”
Η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό στα 1814 από τον Εμμανουήλ Ξάνθο, το Νικόλαο Σκουφά και τον Αθανάσιο Τσακάλωφ οργάνωσε και συντόνισε τις σκόρπιες έως τότε δυνάμεις των ελλήνων, εστιάζοντάς τες σε έναν σκοπό: την προετοιμασία της Επανάστασης για την Ελευθερία της Ελλάδας.

Χωρίς τη Φιλική Εταιρεία η επανάσταση του 1821 ίσως δεν είχε γίνει ποτέ (τουλάχιστον με τους όρους και τις συνθήκες που έγινε) και ίσως ο ρους της ελληνικής ιστορίας να είχε εκτραπεί σε άλλες, άγνωστες, κοίτες.

Σήμερα, σε συνθήκες μιας νέας, διαφορετικού τύπου, σκληρής σκλαβιάς, την ώρα που η ελληνική κοινωνία “βράζει” από οργή και αγανάκτηση χωρίς όμως να μπορεί να δώσει δημιουργική διέξοδο σ’ αυτή τη συσσωρευμένη ενέργεια, χρειάζεται μια νέα Φιλική Εταιρεία που θα συναγείρει, θα ενώσει και θα οργανώσει τους έλληνες για να πετύχουν τη νέα απελευθέρωση που θα οδηγήσει σε μιαν Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη κι εθνικά ανεξάρτητη.

Δυστυχώς, όμως, κανείς δεν θέλει (ή δεν μπορεί;) να ανταποκριθεί σ’ αυτήν την ιστορική αναγκαιότητα. Έτσι βρίσκει πρόσφορο έδαφος να αναπαράγεται και να κυριαρχεί το φαύλο πολιτικό σύστημα, αυτό που μας παρέδωσε, δεμένους χειροπόδαρα, στους νέους δυνάστες.

Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός
O Maarten Verwey είναι ένας ολλανδός αξιωματούχος, ο οποίος έρχεται επίσημα στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό.
Για να μην μας κατηγορήσουν και πάλι για προβοκάτορες και για «μονταζιέρες», δείτε τι έγραψε η Guardian για τον «πραγματικό πρωθυπουργό» της Ελλάδας:
“Οι εξουσίες του (Maarten Verwey) είναι άνευ προηγουμένου. Και αν λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομά του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πώς θα ψηφίσουν στις εκλογές μικρή σημασία έχει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια”!!!

Θεατρικές παραστάσεις
Ο τραγικός ελληνικός πολιτικός «θίασος» εμφανίστηκε και πάλι πρόσφατα στη βουλή σε μια παράσταση για γέλια και για κλάματα πάνω στα ερείπια της Ελλάδας και τη δυστυχία του λαού για τα οποία ευθύνεται αποκλειστικά.

Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε αυτές τις παραστάσεις και να στείλουμε στο μουσείο της ιστορίας τους άσχετους κι επικίνδυνους «ηθοποιούς» του «θιάσου»!

Όσο εμείς, ως θεατές, ανεχόμαστε να παρακολουθούμε και να παθιαζόμαστε μ’ αυτές τις άθλιες παραστάσεις, για τις οποίες, μάλιστα, έχουμε πληρώσει αιματηρό εισιτήριο, τούτοι εδώ δεν πρόκειται ποτέ να κατεβούν από τη σκηνή ή να βελτιώσουν, έστω, τα τρισάθλια έργα που ανεβάζουν.