Στο Μιλάνο η “Μυθική Πελοπόννησος”: Σκέψεις για ελληνορθόδοξο συνέδριο στη Λακωνία

Borsa Internazionale del Turismo

Borsa Internazionale del Turismo (1)

H Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση “BIT Μιλάνο” από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου. Η “Μυθική Πελοπόννησος”, σε δικό της διαμορφωμένο χώρο, προσέλκυσε για μια ακόμη χρονιά τους ιταλούς επαγγελματίες τουρισμού, καθώς και τους μεμονωμένους επισκέπτες.

Η “Borsa Internazionale del Turismo” ή αλλιώς “International Tourism Exhange” (= Διεθνές Χρηματιστήριο του Τουρισμού) αποτελεί τη σπουδαιότερη έκθεση τουρισμού στην Ιταλία και μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως. Διεξάγεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο “Fiera Milano” και συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μικτού τύπου: οι δύο πρώτες ημέρες (Πέμπτη και Παρασκευή) είναι αποκλειστικά για τους εμπορικούς επισκέπτες και οι δύο τελευταίες περιλαμβάνουν και κοινό. Η φετινή χρονιά απέκτησε επιπρόσθετο ενδιαφέρον, μιας και στο Μιλάνο ξεκινά η μεγαλύτερη γενική έκθεση σε διεθνές επίπεδο για τους επόμενους έξι μήνες, η “Expo Milan”.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα τουρισμού της ΠΕ Λακωνίας κ. Σταματική Μπελεγρή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Borsa Internazionale del TurismoΟι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ στο Μιλάνο κ. Κυριακή Μπουλασίδου, καθώς και με ιταλούς εκπροσώπους επαγγελματιών τουρισμού. Στο πλαίσιο των συναντήσεων προτάθηκαν συγκεκριμένες δράσεις για στοχευμένη προβολή στην ιταλική αγορά μέσω δυναμικών εκδηλώσεων, fam trips, workshops κ.ά. H κ. Μπελεγρή προχώρησε σε συναντήσεις με τον υπεύθυνο του Ελληνικού Κέντρου Μιλάνο, καθώς και με καθηγήτριες ελληνικών, ιταλούς μαθητές και το λάκωνα δάσκαλο του Ελληνικού Κέντρου Μιλάνο κ. Άκη Κριπωτό, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη γείτονα χώρα. Επίσης έκανε συναντήσεις με την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Μιλάνου, με τον αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο, ιταλούς και έλληνες ορθοδόξους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης προτάθηκε η διοργάνωση ελληνορθόδοξου συνεδρίου στη Λακωνία και ειδικότερα στο Μυστρά, σε συνεννόηση με τον επίσκοπο Βενετίας -όπου ανήκει η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Μιλάνο- και τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης.