Στο περιφερειακό συμβούλιο το θέμα των αιολικών στα Κουλέντια

Την αντίθεση κοινωνικών φορέων και κατοίκων του δήμου Μονεμβασίας στις εργασίες που πραγματοποιούνται για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού στα Κουλέντια μεταφέρουν με ερώτησή τους προς το περιφερειακό συμβούλιο οι σύμβουλοι της παράταξης “Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου”, Σταύρος Χρυσαδάκος και Σαράντος Αλεξανδρής. Συγκεκριμένα ρωτούν την περιφερειακή αρχή:

• Εάν έχουν προβεί σε ελέγχους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στο χώρο εκτέλεσης των εργασιών εγκατάστασης.

• Εάν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις και όροι της σχετικής αδειοδότησης για την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών.

• Εάν θα υποστηρίξει η Περιφέρεια την προσφυγή του Δήμου Μονεμβασίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

• Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η περιφερειακή αρχή ώστε να θεσμοθετηθεί άμεσα ο τουριστικός χαρακτήρας της χερσονήσου του Μαλέα, η προστασία του τοπίου και του φυσικού αποθέματός της.

• Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αποτροπή εγκατάστασης περαιτέρω αιολικών σταθμών που έχουν προταθεί στην περιοχή, όπως ζητούν με ψήφισμά τους οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 3.00′ το μεσημέρι στη Σπάρτη (διοικητήριο).