Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το λιμάνι του Γυθείου

Gytheio

Gytheio

“Το λιμάνι του Γυθείου βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα του τουρισμού κρουαζιέρας”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απαντώντας στην επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου κ. Ηλία Στρατηγάκου σχετικά με την απουσία του Γυθείου από τον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό για τον τουρισμό.

Ο κ. Στρατηγάκος στην ερώτησή του είχε αναφερθεί στη μεγάλη επένδυση της Περιφέρειας στο εν λόγω λιμάνι, εκφράζοντας την απορία του για τα κριτήρια συγκρότησης του χωροταξικού για τον τουρισμό, αλλά και διαμόρφωσης της εθνικής στρατηγικής στον τομέα αυτό.

Ο κ. Τατούλης, αφού χαρακτήρισε σημαντική την παρέμβαση του κ. Στρατηγάκου για την ανάδειξη του θέματος, τόνισε ότι εξαρχής το λιμάνι του Γυθείου παρουσίασε σημαντική δυναμική, ενώ υπογράμμισε πως “φροντίσαμε εκ των προτέρων να το εντάξουμε στο δίκτυο προώθησης της κρουαζιέρας, παρόλο που δεν ήταν ακόμη πλήρως έτοιμες οι υποδομές”. Εξάλλου, όπως τόνισε, το Γύθειο αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού κρουαζιέρας, ιδίως στο χώρο της Μεσογείου, εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η δυναμική του συνεχώς θα αυξάνει.

Η αρμόδια για τον τουρισμό αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, αναφερόμενη στη μεγάλη προσπάθεια της περιφερειακής αρχής για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή με παρεμβάσεις του ο περιφερειάρχης φρόντισε να διορθωθεί αυτή η παράλειψη, προκειμένου το λιμάνι του Γυθείου να ενταχθεί στον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό του τουρισμού.