Στο ΠΕ.ΣΥ. το θέμα του καταρροϊκού πυρετού

Tatoulis Petros

Tatoulis Petros

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης 10 Ιουνίου, κατά τη συζήτηση του θέματος εμφάνισης καταρροϊκού πυρετού, ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή που υπήρχε υποψία για κρούσμα, αντιδράσαμε άμεσα με εντολή προς τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εφαρμογή μέτρων, όπως αυτά προβλέπονται στη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία» και ενημέρωσε το Σώμα ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στελέχωση των υπηρεσιών με το απαιτούμενο επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε υπεύθυνη στάση από όλους τους φορείς για την ορθολογική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, εξαίροντας τη στάση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, γιατί ήταν οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και, με υπέρβαση δυνάμεων όπως είπε, προσπαθούν να το περιορίσουν και να το αντιμετωπίσουν.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους κτηνοτρόφους, τους φορείς και τις υπηρεσίες, προκειμένου να εξεταστεί συνολικά το ζήτημα και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα το πρόβλημα.