Στο πλευρό της απολυμένης εργαζόμενης του ΕΛΙΝΥΑΕ η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, μέλος της οποίας αποτελεί και η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, καταγγέλλει την απόλυση της εργαζόμενης στο παράρτημα Τρίπολης του ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας), μητέρας τριών παιδιών, μέλους της Ομάδας Γυναικών Τρίπολης και εκλεγμένης στο ΔΣ του σωματείου του ΕΛΙΝΥΑΕ και στο ΔΣ του εργατικού κέντρου Αρκαδίας.

“Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ προχώρησε σ’ αυτήν την απόλυση για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης των εργαζομένων του ΕΛΙΝΥΑΕ ενάντια στο κλείσιμο των παραρτημάτων του, στην παράδοσή του στους βιομηχάνους” εκτιμά η ΟΓΕ και συνεχίζει: “Για ακόμα μία φορά επαληθεύεται ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι μόνο υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά διαγκωνίζεται για να είναι ο καλύτερος υπηρέτης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Η απόλυση της εργαζόμενης μητέρας στην Τρίπολη είναι έκφραση της εργοδοτικής βίας σ’ όλο της το μεγαλείο.

Τη στιγμή που η εργοδοσία στέλνει τη μητρότητα στο απόσπασμα ως κόστος, ενώ τα μέτρα προστασίας των γυναικών στους χώρους εργασίας είναι ανύπαρκτα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παραδίδει πλήρως την υπόθεση της υγιεινής και ασφάλειας στα χέρια των βιομηχάνων. Γι αυτό και προχώρησε σ’ αυτή την τρομοκρατική απόλυση”.

Απαίτηση της ΟΓΕ είναι αφενός η ακύρωση της συγκεκριμένης απόλυσης αλλά και όλων των προηγηθεισών στο ΕΛΙΝΥΑΕ, αφετέρου η ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο των παραρτημάτων του.