Στο πλευρό των αγροτών και οι καθηγητές της Λακωνίας

sxoleio

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγροτικό αγώνα εξέδωσε η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λακωνίας:

“Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς του νομού μας, αλλά και στα μπλόκα όλης της χώρας. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων, γιατί είναι δίκαιος. Είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, για να μην πεταχτούν έξω από τα χωράφια τους και την παραγωγή τους. Για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που επιδεινώνουν και τη δική μας ζωή.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε στη συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Ταυτόχρονα είχε ως αποτέλεσμα το 20% των μεγάλων αγροτών να εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων. Με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2015-2020 της ΕΕ, περιορίζονται περαιτέρω οι επιδοτήσεις, αλλά μπαίνουν και νέα εμπόδια στον χαρακτηρισμό κάποιου αγρότη ως δικαιούχου αποζημίωσης.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς και τις μορφές αγώνα που αυτή θα επιλέξει, καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία του νομού μας να εκδηλώσουν με κάθε μέσο την αλληλεγγύη τους. Δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους θα αποτελέσει η κοινή πάλη μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα, το νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση!
Όλοι μαζί να παλέψουμε για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους και δημόσια κοινωνικά δίκαια, αναδιανεμητικού χαρακτήρα, ασφάλιση.

Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός!
Να ορθώσουμε κοινό «μπλόκο» στην αντιλαϊκή πολιτική”.