Στο πλευρό των σχολικών φυλάκων η ΚΕΔΕ

sxolikoi fylakes

sxolikoi fylakes

Το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ομόφωνα θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία θα ζητά την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και θα βεβαιώνει την αναγκαιότητα επαναφοράς άσκησης της αρμοδιότητας φύλαξης των σχολείων από τους δήμους.

Στην παραπάνω απόφαση κατέληξε το ΔΣ της ΚΕΔΕ, το οποίο συνεδρίασε την 1η Ιουλίου, αφού συζήτησε εκτάκτως το θέμα, παρουσία των ίδιων των σχολικών φυλάκων.

Επίσης το ΔΣ κάλεσε τους δημάρχους της χώρας να συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα των σχολικών φυλάκων και να μην προχωρούν σε άσκηση ένδικων μέσων – εφέσεων μετά από πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους φύλακες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος τονίστηκε ότι η αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποί της από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό των σχολικών φυλάκων, αφού θεωρούν ότι ο θεσμός είναι αναγκαίος για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων των πόλεων και ως εκ τούτου πρέπει να επανενεργοποιηθεί η άσκηση της αρμοδιότητας από τους δήμους της χώρας.