Στο τηλέφωνο 15105 παρέχεται δωρεάν ενημέρωση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ότι όσοι πολίτες θέλουν να ενημερωθούν τηλεφωνικά για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στις υπηρεσίες του, στον αριθμό 15105, μέσω του οποίου προσφέρεται έγκυρη και δωρεάν ενημέρωση.

“Δεν υπάρχει λοιπόν ανάγκη να απευθύνονται οι πολίτες με τις ερωτήσεις τους σε οποιονδήποτε αναρμόδιο προσφέρει, επί πληρωμή, πληροφορίες για το ΚΕΑ, όπως διαφημίζεται ήδη στην τηλεόραση. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, όσοι απευθύνονται σε αναρμόδιους να λάβουν ελλιπείς ή και εσφαλμένες πληροφορίες και μάλιστα με οικονομική επιβάρυνση.
Έπειτα από ενέργειες του υπουργείου, ο αρμόδιος εισαγγελέας διεξάγει ήδη έρευνα γι’ αυτές τις διαφημίσεις και τις παρεχόμενες ελλιπείς πληροφορίες” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο απλούστερος τρόπος για την υποβολή αίτησης για το ΚΕΑ είναι ηλεκτρονικά από το σπίτι. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι απλή και φιλική για τον χρήστη, η αίτηση εκεί είναι προσυμπληρωμένη και, εφόσον χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία, το σύστημα ενημερώνει σχετικά τον αιτούντα.