Στο υπουργείο ο Αραχωβίτης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Arxaiologiko Mouseio Spartis 1

Arxaiologiko Mouseio Spartis 1

Mε τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη και το διευθυντή του γραφείου του Παν. Δούρο συναντήθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, προκειμένου να θέσει ζητήματα που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά της Λακωνίας, καθώς και τις δομές που μπορούν να τη φιλοξενήσουν το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της δρομολόγησης του πάγιου αιτήματος των φορέων του νομού που αφορά στην ίδρυση νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σπάρτη. Οι κ.κ. Ξυδάκης και Αραχωβίτης εξέτασαν επίσης την καταλληλότητα του προτεινούμενου κτιρίου “Φιξ”, στο οποίο πρόκειται να συγκεντρωθούν εκθέματα από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Λακωνίας.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της εικόνας που επέστρεψε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στη Μόσχα και που φέρεται να έχει κλαπεί από τη μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα στη Σπάρτη. Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Αραχωβίτη ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την πιστοποίηση της προέλευσης της εικόνας.

Τέλος, στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ της αρχαιολογικής ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή.