Στο όρος Σαϊτάς την Κυριακή ο ΕΟΣ Σπάρτης

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, σε συνεργασία με τον αδελφό ΕΟΣ Κορίνθου, πραγματοποιεί ορειβατική εξόρμηση στο όρος Σαϊτάς, στα σύνορα Αρκαδίας, Αχαΐας και Κορινθίας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Η διάσχιση περιλαμβάνει ανάβαση από το χωριό Παγκράτι στο Φαλκό (1268μ) και στη συνέχεια κορυφογραμμή, με εκπληκτική θέα από τη μία πλευρά τον κάμπο του Φενεού και από την άλλη της Μαντινείας, μέχρι την κορυφή του Σαϊτά (1812μ) και κατάβαση στο χωριό Λυκούρια.
Η πορεία χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας και είναι διάρκειας περίπου 7 ωρών. Απαραίτητη η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 6.45′ το πρωί της Κυριακής με ΙΧ από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης, για Τρίπολη – Λεβίδι, όπου και θα υπάρξει μετεπιβίβαση στο λεωφορείο του ΕΟΣ Κορίνθου. Η επιστροφή στη Σπάρτη προβλέπεται όχι νωρίτερα από τις 20.30′.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν το αργότερο έως το βράδυ της Παρασκευής 11/11 στο τηλέφωνο του συντονιστή Βασίλη Γεωργιάδη (27310 26343).