Στο Eurocamp νέοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

kataskinosi Hessen

kataskinosi Hessen

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη θεματική αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου είχαν την Πέμπτη 31 Ιουλίου οι νέες και οι νέοι από την Πελοπόννησο που θα συμμετάσχουν στο Eurocamp στο Hessen της Γερμανίας από τις 3 μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς της, έχει αναπτύξει συνεργασίες με σημαντικές ευρωπαϊκές Περιφέρειες, με στόχο να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία και να δημιουργήσει ένα δίκτυο οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών συνεργασιών. Ειδικότερα, η Περιφέρεια Πελ/σου έχει αναπτύξει διμερείς σχέσεις με το κρατίδιο του Hessen της Γερμανίας, με σκοπό τη συνεργασία σε τομείς όπως του θεματικού και μαθητικού τουρισμού και του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό εξασφάλισε τη δωρεάν συμμετοχή νέων από την Πελοπόννησο στην κατασκήνωση που διοργανώνει το κρατίδιο του Έσσεν στο Edersee και στο Wetzlar, με τη συμμετοχή νέων από τις περιοχές Jaroslawl (Ρωσία), Wielkopolska (Πολωνία), Frydek – Mistek (Τσεχία), Verona (Ιταλία), Emilia – Romagna (Ιταλία), Navarra (Ισπανία), Mora (Πορτογαλία), Gotland (Σουηδία) και Έσσεν (Γερμανία).

Η κατασκήνωση θα έχει ως θέμα “Ο ρατσισμός στον αθλητισμό – Ο αθλητισμός ενάντια στο ρατσισμό” και το πρόγραμμα προβλέπει αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία και περιοχές φυσικού κάλλους της περιοχής, ημερίδες κλπ. Κάθε βράδυ θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην κάθε Περιφέρεια, το οποίο θα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, σκετς, τραγούδια, χορούς, video clips κλπ που θα μπορέσουν να φέρουν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της κάθε Περιφέρειας κοντά στις υπόλοιπες.