Στο Taxis τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

enfia

enfia

Ξεκίνησε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες η ανάρτηση στο Taxis των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ για το 2015, απ’ όπου οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις υποχρεώσεις τους. Η σελίδα ωστόσο παραμένει πεσμένη.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή του φόρου μπορεί να γίνει σε πέντε δόσεις, από τον Οκτώβριο έως και το Φεβρουάριο.

Για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους οι φορολογούμενοι, αφού χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό τους για να μπουν στο σύστημα, θα πρέπει να επιλέξουν την εφαρμογή Ε9 και μετά το έτος 2015.

Οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές από το φόρο έχουν παραμείνει αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι, ενώ διατηρήθηκε και η έκπτωση 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Επίσης, έκπτωση 50% από τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται για άγαμο με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ποσό το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμος για τη σύζυγο και για κάθε προστατευόμενο τέκνο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία συνολικής επιφάνειας άνω των 150 τμ, και η αξία της ακίνητης περιουσίας του (εκτός των αγροτεμαχίων) δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ εάν είναι άγαμος, τις 150.000 ευρώ αν είναι έγγαμος και τις 200.000 ευρώ για έγγαμο με δύο παιδιά.

Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται σε τρίτεκνους, πολύτεκνους και ΑμεΑ άνω του 80%, με εισόδημα έως 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο, εφόσον η συνολική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 150 τμ.