Στρατηγάκος: “Κλεμμένα βοοειδή από την Ημαθία αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο οζώδους δερματίτιδας και για την Πελοπόννησο”

vooeidi

Μετά την κλοπή 30 βοοειδών από εκτροφή θετική στην οζώδη δερματίτιδα στην Ημαθία, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνοτροφίας κ. Ηλίας Στρατηγάκος εφιστά την προσοχή στους κτηνοτρόφους, αλλά και σε κάθε εμπλεκόμενο σε αγοραπωλησίες βοοειδών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Βοοειδή που δεν φέρουν σήμανση και δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά είναι παράνομα και οι κάτοχοί τους διώκονται από το νόμο, είναι δε ύποπτα μετάδοσης ασθενειών.

Για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου στην Περιφέρειά μας επιβάλλεται, εκτός από τους εντεινόμενους ελέγχους των αρμοδίων υγειονομικών και αστυνομικών υπηρεσιών, να ενταθεί η προσοχή και η επαγρύπνηση των κτηνοτρόφων. Σε κάθε περίπτωση και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και να απευθύνονται στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.