“Στόχος μας ένα δίκτυο παιδικών σταθμών σε όλο το Δ. Σπάρτης”

Anasa front

Anasa front

Για “ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης”, αλλά και “αδιαφορία και αδράνεια” της τοπικής δημοτικής αρχής κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση του δήμου Σπάρτης, αναφερόμενη στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών και ιδίως εκείνου της πόλης μας.

Ακολουθεί το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης:

“Η πρόσφατη απεργία του προσωπικού των δημοτικών παιδικών σταθμών αποκάλυψε με δραματικό τρόπο την αναλγησία της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία προκειμένου να υλοποιήσει κατά γράμμα τις έξωθεν εντολές αφαιρεί στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα ακόμα κι απ’ αυτά τα νήπια και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, οδηγώντας χιλιάδες άνεργους και εργαζόμενους γονείς σε απόγνωση.

Η πολιτική αυτή μετατρέπει τους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς από χώρους αγωγής σε απλούς χώρους φύλαξης με υποβαθμισμένες υπηρεσίες λόγω μείωσης του προσωπικού, αλλά και λόγω μείωσης των δαπανών για στοιχειώδεις ανάγκες των νηπίων, μεταξύ αυτών ακόμα και της σίτισής τους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον παιδικό σταθμό του δήμου Σπάρτης, σήμερα, έξι μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του για το έτος 2013-2014 , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ακόμα ξεκινήσει η σίτιση των παιδιών, τα οποία αναγκάζονται να παίρνουν πρόχειρο κολατσιό από το σπίτι, με ό,τι δυσμενές αυτό συνεπάγεται για την ψυχοσωματική τους ανάπτυξη και υγεία! Το γεγονός αυτό αναγκάζει πολλούς γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους ενωρίτερα από τον σταθμό με αποτέλεσμα ΚΑΙ τα νήπια να μη μετέχουν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και αγωγής, αλλά ΚΑΙ οι γονείς να στερούνται των ευκολιών και των δυνατοτήτων που θα τους παρείχε η φοίτηση των παιδιών τους σ’ έναν δημοτικό σταθμό με καθεστώς πλήρους λειτουργίας.

Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση (ΑΝ.Α.Σ.Α.) του δήμου Σπάρτης, ως νέα δημοτική αρχή, με πλήρη επίγνωση των ευθυνών της απέναντι στην οικογένεια κάθε πολίτη, θα αγκαλιάσει με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη το θεσμό της προσχολικής αγωγής.

Στρατηγικός στόχος μας είναι ένα δίκτυο παιδικών σταθμών το οποίο θα καλύπτει χωροταξικά το δήμο Σπάρτης και θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών του, με σύγχρονα, ασφαλή και υγιεινά κτίρια, πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα με καταρτισμένο κι έμπειρο προσωπικό.

Απέναντι στην αδράνεια και την αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, η οποία παρέλαβε και παραδίδει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ παιδικό σταθμό, που ιδρύθηκε στα 1958 (Καλαμάτα οκτώ παιδικοί σταθμοί, Τρίπολη επτά παιδικοί σταθμοί), αντιπαραθέτουμε το πρόγραμμα, τη θέληση αλλά και τη δυναμική για ν’ αποκτήσουν οι δημότες της Σπάρτης τους παιδικούς σταθμούς που δικαιούνται και τους αξίζουν”.